fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Pritiski so preveliki. V novomeški bolnišnici dali odpoved že 4 internisti

V novomeški bolnišnici število hospitaliziranih po začetnem padcu ostaja nespremenjeno. “Kar 23 % bolnikov je v naši COVID bolnišnici iz drugih regij, saj skladno s COVID strategijo novomeška bolnišnica v tej fazi pokriva širše področje poleg Dolenjske in Bele krajine tudi Posavsko področje,” sporočajo.

Stiska ljudi, ki ne morejo do zdravnika vse večja

Pritisk na Urgentni center je vse močnejši in postaja iz dneva v dan vse večji problem. Povečuje se število akutno bolnih otrok, ki sicer kot pravijo ne potrebujejo hospitalne obravnave, ampak le pregled pri pediatru ” Še posebej velik naval je na IPP (internistično urgentno službo), kjer imamo zato tudi veliko nezadovoljstva med zdravniki internisti, ki nadomeščajo urgentne zdravnike, ki jih ni. V zadnjem času so zato dali odpoved že 4 internisti.”

Naša prizadevanja in skrbi so usmerjene v nudenje pomoči vsem tistim, ki jo potrebujejo, tudi v tiste paciente, ki k nam pridejo zaradi drugih obolenj. Tudi za njih si seveda želimo nemoteno, kvalitetno in pravočasno oskrbo. Poleg tega moramo kljub utrujenosti in izčrpanosti kadra izvesti vse potrebne aktivnosti za skrajševanje čakalnih dob, ki so nastale kot posledica razglašene epidemije in boja proti korona virusu,” sporočajo iz novomeške bolnišnice.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih