fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Problem meteornih voda na Cikavi kmalu le še preteklost

Mestna občina Novo mesto je za projekt komunalno opremljanje poslovno industrijske cone Cikave uspešno pridobila evropska in državna sredstva v skupni višini 2,3 milijona evrov. Operacijo delno financira tudi Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Prva faza bo predvidoma zaključena do maja prihodnje leto.

Ureditev poslovno industrijske cone na Cikavi zadeva dve fazi; v prvi gre za razširitev obstoječe ceste ter rekonstrukcijo obstoječega meteornega kanala med objektoma na Podbevškovi ulici 5 in 7. Med gospodarskim objektom Medle d.o.o. do izliva v potok Šajser bosta poleg rekonstrukcije potekali izgradnja nove meteorne kanalizacije in rekonstrukcija fekalnega kanala. Novomeška občina pa trenutno izvaja aktivnosti za pridobitev dovoljenj za izvedbo nadaljnjih faz, in sicer v načrtu je izvedba druge faze ceste 2, izvedba ceste 1 v dolžini enega kilometra, ki bo potekala vzporedno z novo tretjo razvojno osjo od novega priključka Cikava do novega priključka Osredek ter cesto 8, ki bo predstavljala nov uvoz v cono Cikava. “Projekt bo rešil problematiko kanalizacijskih vodov, prav s to infrastrukturo pa pripravljamo primerno podlago za bodoče investicije v coni, ki je danes pozidana šele med dvajsetimi in tridesetimi odstotki,” je izpostavil župan Gregor Macedoni.


K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih