fbpx
Mestnik
Svet virtualne resničnosti so dijaki spoznali s pomočjo Tehnološkega parka Ljubljana.
Aktualno Novice PR

Projekt Job Lab pomaga mladim pri grajenju veščin

Sodobno delovno okolje poleg formalnega izobraževanja od zaposlenih pogosto zahteva dodatna znanja in veščine. V Telemachu zato letos nadaljujejo projekt Job Lab, s katerim mlade pripravljajo na trg dela in jih spodbujajo na poti do karierne samouresničitve.

V šolskem letu 2023/24 se je Telemach povezal s še eno srednjo šolo in tako delavnice za mlade izvaja v Šolskem centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana za Tehnike elektronskih komunikacij ter v Šolskem centru Novo mesto za dijake Srednje elektro-računalniške šole in tehniške gimnazije.

United Cloud je mladim predstavil delo v tehnološkem podjetju.

Dobro grajene veščine so delodajalcem ključne

 Kompetentno grajene trde in mehke veščine delodajalcem predstavljajo pomembni razločevalni faktor med kandidati za delovna mesta. Delavnice Job Lab so zato osredotočene prav na razvoj veščin, ki jih delodajalci najpogosteje iščejo.

V sklopu delavnic se dijaki učijo predstaviti bodočim delodajalcem in iščejo svoje močne točke in pomanjkljivosti. Prve se naučijo izpostaviti, druge pa nadgraditi in izboljšati.

Dijaki so na delavnicah Job Lab utrjevali mehke veščine.

Mladim predstavili zmožnosti virtualne resničnosti in umetne inteligence

 Pri razmisleku o trdih veščinah so v Telemachu k sodelovanju povabili Tehnološki park Ljubljana. Ta dijakom predstavlja razvoj in zmožnosti virtualne resničnosti, ki postaja eno izmed najbolj obetavnih področij napredka. Poleg tega so delavnicam dodali še predstavitev priložnosti in groženj, ki jih predstavlja umetna inteligenca. Ta je namreč v letošnjem letu ena od perečih tematik našega javnega prostora.

Telemachov zaposlitveni laboratorij Job Lab mlade pripravlja na iskanje prve zaposlitve.

Dijaki so spoznali realnost zaposlitve v tehnološkem podjetju

 V sklopu delavnic so mladi pridobili realen vpogled v delo v visoko tehnološkem podjetju. Delavnicam se je namreč pridružil tudi United Cloud, eden najhitreje rastočih inovacijskih centrov v regiji. Ta je nadobudnim srednješolcem predstavil specifike dela v tehnološkem podjetju, možnosti napredovanja in veščine, ki jih podjetja najpogosteje iščejo med kandidati za zaposlene.

Delavnice Job Lab se bodo predvidoma končale konec decembra, s tem pa letošnja izvedba projekta še ne bo zaključena. V Telemachu namreč pod okriljem Job Laba načrtujejo nove aktivnosti, s katerimi bodo mlade pripravljali na prvi stik z delodajalci.

*plačljiva objava*

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih