fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Odtujil sekiro, dve motorni kosi in posodo z gorivom

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V kraju Čadraže ob lokalni cesti je med 11. 12. in 12. 12. nekdo poškodoval delovni stroj in iztočil okoli sto litrov goriva. Izvajalca del je oškodoval za 700 evrov.

V noči na 12. 12. je na Jedinščici v Novem mestu nekdo vlomil v dva pomožna objekta in odtujil sekiro, dve motorni kosi in posodo z gorivom. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za 1.100 evrov.

Z dvorišča gospodarskega objekta v Dolenjih Skopicah je v noči na 11. 12. neznanec odtujil dve plinski jeklenki, žar in sekiro.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Brežice, Mostec) izsledili in prijeli 19 državljanov Afganistana, 16 državljanov Maroka, 13 državljanov Pakistana, osem državljanov Rusije, pet državljanov Sirije, po tri državljane Bangladeša, Turčije in Iraka, dva državljana Egipta in državljana Indije. Na območju PP Metlika (Rakovec) so prijeli šest državljanov Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih