fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Prostovoljni gasilci: Iz dela na požare

Za prebivalci ogroženih vasi na Krasu je že nekaj neprespanih noči. Ta noč ni prizanašala niti gasilcem, ki so se nesebično bojevali z ognjenimi zublji. Ponovno je zagorelo na več lokacijah, požarišče pa so vendarle nekako uspeli obdržati pod nadzorom. Slovenci v težkih trenutkih stopimo skupaj in pokažemo, kako hvaležni znamo biti herojem, ki te dni preživljajo v strašnih naporih. Seveda so naše misli najprej usmerjene v gasilce iz našega območja.

Si predstavljate, da ste sredi dela in da vas vmes kličejo na intervencijo? To je življenje naših gasilcev, ki vse to herojsko delo opravljajo prostovoljno. Te dni so iz služb na teren množično odhajali prostovoljci raznih gasilskih društev, za požrtvovalno delo dajali dopust.

Premier Robert Golob je sicer napovedal, da bo vlada za prostovoljne gasilce, ki so v času takšnih intervencij v resnici na dopustu, uredila finančno nadomestilo. Jesen pa naj bi prinesla tudi spremembe zakona o gasilstvu.

Prostovoljni gasilci letno pomagajo na okrog 10.000 intervencijah. Podprimo jih!

Pošljete sporočilo SMS s ključno besedo GASILEC5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov. 

PREBERITE ŠE:

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih