fbpx
Mestnik
loka, policija na loki
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: mladoletnik za volanom neregistriranega Clia

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlom

Na Stražnjem Vrhu je med 14. 8. in 15. 8. nekdo skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine črnomaljski policisti še preiskujejo.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na Andrijaničevi cesti ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da je avtomobil vozil mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu neregistriran in tehnično neizpraven Renault clio, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Mihalovec, Rigonce, Stara vas, Čatež ob Savi, Bizeljsko, Bukošek, Veliki Obrež, Gabrje pri Dobovi) izsledili in prijeli 83 državljanov Afganistana, 58 državljanov Maroka, 33 državljanov Pakistana, 12 državljanov Alžirije, šest državljanov Indije, pet državljanov Sudana, tri državljane Rusije, tri državljane Nepala, dva državljana Tunizije, dva državljana Libije, dva državljana Bangladeša, dva državljana Palestine, dva državljana Turčije, državljana Sirije in državljana Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih