fbpx
Mestnik
robert petan
Robert Petan
Aktualno Dogodki Kultura

Na današnjem koncertu Roberta Petana, bodo zbrane prispevke namenili za pomoč prizadetim v poplavah

»Muskonter si po duši, po srcu in popoldne.« Ena od njegovih kantavtorskih skladb gre nekako v smislu ”znajdemo se v vsem, v komadih in v skladbah, solze brišemo in na pogrebih in na svatbah, špilamo za vse, za črne in za blonde, čiribiribele in diridiridonde.” Danes ob 20. uri pa se bo Robert Petan znašel na odru Festivala novomeško poletje v parku Rastoče knjige.

Po nešteto koncertih, špilih, čagah, feštah, porokah, pogrebih, slavjih, fantovščinah in dobesedno vsem, kar pride vmes, je Petan končno stopil v ospredje. Pozneje je začel razkrivati vse, kar so mu leta igranja pustila nekje v malih možganih – s svojimi duhovitimi in odkritimi kantavtorskimi besedili se je leta 2019 udeležil slovenskega kantavtorskega festivala Kantfest in prejel zlato kanto tako od občinstva kot tudi od strokovne žirije. Od takrat je nastopil že v kultni oddaji Izštekani z Juretom Longyko, pa na Izštekanih 10 v Kinu Šiška, trenutno pa ga lahko gledamo v satirični oddaji Kaj dogaja na Televiziji Slovenija. Pravi, da v Novo mesto prihaja z veseljem, saj je tu obiskoval ne le eno, temveč kar dve srednji šoli, le da tokrat ne pride z avtobusom.

Kot gostja, ki nam bo s svojim izjemnim petjem malce omilila Robertov naval besed, z njim prihaja odlična pevka Maja Weiss. Slišali boste lahko njegove hudomušne kantavtorske skladbe, nekaj avtorskih, ki jih bo odpela Maja, in nekaj zimzelenih iz zakladnice slovenskih popevk. Interesantno, kajne?

Na dogodku bodo tudi prostovoljke in prostovoljce iz Društva za zaščito živali Novo mesto, ki bodo pred koncertom predstavili svoje poslanstvo ter povabili tudi na naslednji, že tradicionalni dobrodelni koncert Novo mesto za srečne tačke! Na prizorišču bo mogoče kupiti tudi dobrodelne majčke s sporočilnimi slogani na temo zaščite živali, če boste želeli, pa boste lahko postali tudi člani društva. Ves izkupiček od prostovoljnih prispevkov, ki jih bodo zbrali na koncertu, bodo namenili za pomoč prizadetim v poplavah.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih