fbpx
Mestnik
policija, policaji, policaj v marici
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Pijan naredil nesrečo s ponarejenimi registrskimi

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so posredovali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 222 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pijan naredil nesrečo s ponarejenimi registrskimi

Okoli 15.30 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Šentlenartu. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 33-letni kršitelj izgubil oblast nad mopedom in padel. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,14 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan moped, na katerem je bila nameščena ponarejanja registrska tablica. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 1. 8. in 2. 8. je v Krškem nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil orodje. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 400 evrov.

Na območju PP Črnomelj je oškodovanka  v popoldanskih urah za krajši čas odšla od doma, pred tem pa zaklenila vrata stanovanjske hiše in ključ odložila na okensko polico. Neznanec je našel ključe, vstopil v hišo, kjer je pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 250 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju avtocestnega postajališča Zaloke okoli 19.30 kontrolirali voznico osebnega avtomobila iz Hrvaške. Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 39-letni osumljenki so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jo bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Ribnica, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 76 državljanov Afganistana, 27 državljanov Maroka, 19 državljanov Pakistana, devet državljanov Bangladeša, sedem državljanov Indije, šest državljanov Nepala, štiri državljane Sirije, dva državljana Sierra Leone, državljana Sudana, državljana Azerbajdžana, državljana Turčije in državljana Rusije in na območju PP Metlika (Rakovec) dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih