fbpx
Mestnik
Muhaber
Muhaber. Foto: FB PKD
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: v Muhaberju bežali z njive, odnesli so 20 kg

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so na številki 113 sprejeli 245 klicev, od tega je bilo 86 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci

Na območju policijske uprave Novo mesto so policisti v od zadnjega poročanja obravnavali 234 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (od Obrežja, Rigonc in Dobove). Po prvih ugotovitvah po državljanstvih prednjačijo državljani Afganistana, Maroka in Pakistana (sledijo še državljani Turčije, Alžirije, Bangladeša, Indije, Nepala, Iraka). Postopki s tujci še niso zaključeni.

V Muhaberju bežali z njive, odnesli so 20 kg

Nekaj po deseti uri zvečer so stanovalce v Muhaberju zbudili sumljivi zvoki pred hišo – šli so preveriti in pri tem opazili neznance, ki so bežali iz njihove njive. Poklicali so na številko policije 113, nato pa skupaj z novomeškimi policisti pregledali okolice hiše. Ugotovili so, da so jim pobrali za okoli dvajset kilogramov paradižnika. Za storilci še poizvedujejo.

Padla z motorja in se oba poškodovala

Dopoldne je na Ratežu 20-letni voznik mopeda domnevno zaradi vožnje preblizu desnemu robu padel po vozišču. Voznik in njegov sopotnik istih let sta se pri tem lažje poškodovala. Med postopkov so policisti ugotovili, da je mopedu dan prej potekla registracija, voznika pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so ga zasegli. Prisotnosti alkohola niso zaznali, sta pa oba uporabljala zaščitni čeladi!

Mrtvo pijan vijugal po avtocesti

Vozniki na avtocesti od Novega mesta proti Obrežju so okoli pol polnoči poklicali na številko policije 113 in opozorili na voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po cesti. Policisti so ga ustavili na Smedniku in 38-letnemu vozniku iz okolice Cerknice odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,19 mg/l alkohola v izdihanem zraku (skoraj 2,5 promila). Voznika so pridržali in uvedli postopek o prekršku.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih