fbpx
Mestnik
policijska postaja novo mesto, policijska uprava
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: vozil po levi in trčil v prikolico Nemca na dopustovanju

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so včeraj, 1. 8. 2023, posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče lažje poškodovan

Nekaj pred 8.30 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika, pri kraju Dole. Policisti PP Metlika so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 65-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil s pripeto prikolico, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 52-letni voznik iz Nemčije. Lažje poškodovanega povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.  

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Nova vas, Slovenska vas, Loče, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 51 državljanov Afganistana, 20 državljanov Rusije, 19 državljanov Pakistana, 12 državljanov Maroka, sedem državljanov Indije, šest državljanov Sirije, šest državljanov Mongolije, tri državljane Kitajske, dva državljana Bangladeša, državljana Kosova, državljana Burundija, državljana Kameruna, državljana Alžirije in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih