fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila Politika

PU Novo mesto: 25-letnik trčil v ograjo delovišča

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 187 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema  cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V  noči na 15. 3. so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči na Kidričevi ulici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo delovišča. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola.
Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.340 evrov.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa v Novem mestu nekaj po 20. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane.  Med postopkom so ugotovili, da 41-letni  kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozi neregistriran avtomobil na katerem so nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus in strokovni
pregled, kar je odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni  nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih
za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.200 evrov.

KRIMINALITETA

V  naselju Lukovek na območju PP Trebnje je v noči na 14. 3. nekdo poskušal vlomiti v gospodarski objekt. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

JAVNI RED IN MIR

Posredovali zaradi pretepa

Okoli 10. ure smo bili obveščeni o pretepu na parkirnem prostoru na Cesti krških žrtev v Krškem. Na kraj so bili takoj napoteni policisti PP Krško, ki so zbrali obvestila in ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med petimi osebami iz Drnovega in Kerinovega Grma, ki se med seboj poznajo, ena oseba pa je bila lažje poškodovana. Vse udeležence so izsledili, ugotovili identiteto in nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Pri enem izmed udeležencev so v avtomobilu našli in zasegli sekiro. O ugotovitvah bodo policisti po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Policisti PP Dolenjske Toplice so nekaj po 20.30 posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Dvora. 36-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in je nadaljeval s kričanjem in razgrajanjem, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih