fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Avstrijec v osebnem avtomobilu prevažal sedem ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila šestim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Brežiški policisti so bili okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči na Bizeljskem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 48-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v ograjo ob cesti. Lažje poškodovano voznico in potnico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo voznici zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Policisti PPP Novo mesto so nekaj pred 17. uro v naselju Sela pri Zburah ustavili voznika neregistriranega in nezavarovanega osebnega avtomobila Mazda 323. Med postopkom so še ugotovili, da 61-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,37 miligramov alkohola.

Kriminaliteta

V Stehanji vasi na območju Trebnjega je med 6. in 16. uro nekdo skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je dve motorni žagi, posodo z gorivom in lastnika oškodoval za 900 evrov.

Mejne zadeve in tujci

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega
vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. V tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak so prav tako med tovorom našli skrite štiri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V okolici Dobruške vasi so policisti nekaj pred 22. uro ustavili osebni avtomobil avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 49-letni državljan Avstrije v avtomobilu prevaža sedem državljanov Pakistana, ki so pred tem na območju Gorjancev prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Pakistana še niso zaključeni.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih