fbpx
Mestnik
Šport

Mladinska ekipa šahistov osvojila naslov državnih prvakov

Šahovsko društvo KRKA Novo mesto je minuli vikend, 14. 12.-15. 12., v hotelu Šport na Otočcu izvedlo letošnja ekipna in posamična državna prvenstva v pospešenem ter hitropoteznem šahu. Na njem je v starostnih skupinah od 16 in do 20 let nastopilo več kot 100 šahistov in šahistk iz vse Slovenije, med njimi tudi evropska pospešena kadetska prvakinja iz Krškega Pia Marie Ružič. Skupaj je bilo ta vikend na Otočcu izvedenih kar 14 različnih državnih prvenstev.

Domači šahisti so se tradicionalno izkazali z izvrstno organizacijo, dobrimi igralnimi pogoji za vse nastopajoče ter spletnim prenosom partij v živo. Še bolj razveseljiv so tekmovalni dosežki novomeških šahistov in šahistk, ki so si priigrali kopico pokalov.

Naslov državnih prvakov je osvojila mladinska ekipa v pospešenem šahu ter Vid Dobrovoljc in Hana Bajt posamično v hitropoteznem šahu. Drugo mesto si je mladinska ekipa priigrala v hitropoteznem šahu, mladinke in Tjaša Pajek pa v pospešenem šahu. Dve tretji mesti so prispevale mladinke in Tjaša Pajek v hitropoteznem šahu.

Podobno uspešni so bili tudi mladi šahisti ter šahistke iz ŠK Triglav Krško z devetimi pokali (4 prva mesta, 1 drugo in 4 tretja mesta) in igralci ter igralke ŠD Kočevje, ki so tokrat osvojili 5 pokalov (1 prvo mesto, 3 druga mesta in 1 tretje mesto). Dolenjski in posavski šahovski upi so tako skupaj osvojili kar 22 od možnih 42 pokalov.

Robert Rudman, prof. in predsednik Šahovskega društva KRKA Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih