fbpx
Mestnik
Foto: PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Heroin je skrival v armaturi pod volanskim obročem

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 73 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 245 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Kriminaliteta

Na mejni prehod za mednarodni promet Metlika je 12. 12. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Policisti PMP Metlika so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled vozila znamke Audi. Pri pregledu je s službenim psom za iskanje prepovedanih drog in orožja sodeloval tudi policist PP VSP Novo mesto. Službeni pes je nakazal predel v vozilu, kjer bi se lahko nahajale prepovedane snovi in policisti so pri pregledu v armaturi pod volanskim obročem našli deset plastičnih zavitkov z neznano snovjo, za katero je bilo kasneje z analizo potrjeno, da gre za prepovedano drogo heroin v teži 1.010,46 gramov. 57-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine s stalnim prebivališčem v Sloveniji so odvzeli prostost in ga pridržali. Kriminalisti s preiskavo nadaljujejo, osumljenca pa so ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V Velikem Mraševem na območju PP Krško je neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je živila in lastnike oškodoval za nekaj več kot tisoč evrov.

V noči na 20. 12. je v Metliki nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Prometna varnost

V jutranjih urah so nas obvestili, da v bolnišnici oskrbujejo 23-letnega moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Novomeški policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na prehodu za pešce v Žabji vasi, kjer je voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v 23-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Okoliščine nesreče policisti še ugotavljajo, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper voznico
ukrepali.


Mejne zadeve in tujci

Policisti PMP Dobova so pri mejni kontroli tovornega vlaka, ki je iz Srbije pripeljal pločevino, v enem izmed vagonov našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju vozila odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli. Tujce so policisti predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih