fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Hudi prometni nesreči terjali dve življenji

Ob 11.36 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo manjšega tovornega vozila in osebnega avtomobila na cesti med Sotesko in Dvorom. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov PP Novo mesto je 46-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Dvora proti Soteski, zapeljal na levo smerno vozišče in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 72-letni voznik. 46-letni voznik se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju. Poškodovanega 72-letnega voznika so reševalci odpeljal v bolnišnico. Vse okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Ob 13.38 smo bili obveščeni o še eni hudi prometni nesreči na cesti med Črnomljem in Ručetno vasjo, pri kraju Lokve. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 36-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Črnomlja proti Ručetni vasi. Pri kraju Lokve je nenadoma zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v terensko vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 35-letni voznik. Po silovitem trčenju je 36-letnega voznika vrglo iz vozila, zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Poškodovanega 35-letnega voznika in otroka, ki je bil potnik v njegovem vozilu, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih