fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Izgubila oblast nad vrtnim traktorjem in trčila v hišo, poškodbe so hude

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 238 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 22-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah pridržali kršitelja, ki ni upošteval ukazov policistov in se ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Vzrok trčenja vožnja po levi strani

Krški policisti so bili nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti med Velikim Trnom in Smečicam. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 59-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje
po levi trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 37-letni voznik. Slednji se je v nesreči lažje poškodoval, povzročitelju pa so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče z 2,3 promili alkohola

Okoli 20. ure se je zgodila prometna nesreča s premoženjsko škodo pri Megleniku, kjer naj bi prišlo do oplaženja dveh vozil. Trebanjski policisti so opravili ogled in ugotovili, da sta bila v nesreči udeležena 32-letna voznica in 56-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,1 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Kršiteljica pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so bili v noči na 29. 7. obveščeni o nezanesljivi vožnji voznice osebnega avtomobila na območju Čateža ob Savi. Kršiteljico so izsledili in jih zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.
40-letni voznici, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi

Na Dvoru je v noči na 28. 7. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil denar in steklenico z alkoholno pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1300 evrov škode.

V noči na 28. 7. je na Livadi v Novem mestu neznanec vlomil v poslovni objekt in našel ter odtujil okoli 100 evrov. Z vlomom in tatvino je povzročil za 300 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Brežiške policiste so 29. 7. okoli 3. ure poklicali na pomoč iz naselja Gazice, kjer naj bi kršitelja predvajala glasno glasbo in motila javni red in mir. Pijan kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni
upošteval njihovih ukazov, nadaljeval je s kričanjem in skušal fizično napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. V postopek policistov se je vmešaval tudi drugi kršitelj, zoper
katerega so prav tako uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Kršiteljema in ženski, ki je prav tako kršila javni red in mir, bodo izdali plačilne naloge.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Črnomelj so okoli 20. ure pri Štrekljevcu ustavili dva osebna avtomobila znamke Mazda, poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznika, 21-letna državljana Belorusije, v vozilih prevažata
deset državljanov Maroka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Belorusije so kriminalisti odvzeli prostost, ju pridržali in ju bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano
prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Maroka pa še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kota pri Damlju, Vranovičev (PP Črnomelj), Gabrja (PP Novo mesto), Dobrave ob Krki (PP Krško) in Metlike izsledili in prijeli 38 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 29 državljani Bangladeša, štirimi državljani Pakistana, tremi državljani Afganistana in dvema državljanoma Maroka še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Okoli 20. ure so bili brežiški policisti obveščeni o nesreči pri delu v Cerini. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 50-letna ženska peljala vrtni traktor po dvorišču stanovanjske hiše, kjer je izgubila oblast nad vozilom in trčila v hišo. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hude poškodbe glave. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih