fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Izsledili in prijeli 8 tujcev

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v 161 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 632 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska  škoda.  Zasegli  so  vozila dvema kršiteljema cestno prometnih   predpisov,   ki  nista  imela  veljavnih  vozniških  dovoljenj. Posredovali  so  zaradi 49-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in   v   zasebnih   prostorih  in  pet  kršiteljev  pridržali.  S  področja kriminalitete  so  obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilništva,  groženj,  vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu,  požarov,  najdbe  neeksplodiranih  ubojnih  sredstev  in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči poškodovan motorist

18.  4. nekaj po 16. uri se je zgodila prometna nesreča v naselju Šmarje na območju  Sevnice.  Policisti  so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila  47-letna  voznica osebnega avtomobila, ki je ob vključevanju na prednostno  cesto  odvzela  prednost  17-letnemu  motoristu.  Poškodovanega motorista so oskrbeli v brežiški bolnišnici.

Pijan voznik mopeda povzročil prometno nesrečo

Trebanjski  policisti  so  bili  18.  4.  okoli  20.30 obveščeni o prometni nesreči  v  naselju  Žubina. Opravili so ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik mopeda vozil po lokalni cesti, izgubil oblast nad mopedom in trčil v dva  parkirana  avtomobila. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Neregistriran moped so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V  noči  na 17. 4. je na Novem trgu v Novem mestu nekdo vlomil v skladiščne prostore in odtujil živila. Škode je za okoli 400 evrov.

V  naselju Selska Gora na območju Mirne je 17. 4. popoldne nekdo izkoristil krajšo  odsotnost  stanovalcev  in  skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil okoli 60 evrov.

Na  Sremiški  cesti  v  Krškem  je  med  16. 4. in 17. 4. neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

18.  4.  popoldne  je  na  parkirnem prostoru v naselju Brege na območju PP Krško nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico s 500 evri.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 17.  4.  in  20.  4. na območju krajev Gorenji Suhor pri Vinici in Grič pri Dobličah  izsledili  in  prijeli  osem  tujcev, ki so nezakonito prestopili državno  mejo.  Policijski  postopki  s  petimi  državljani  Maroka,  dvema državljanoma Alžirije in državljanom Libije še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih