fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v 152 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 656 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda.  Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih  predpisov.  Posredovali  so zaradi 42-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja  kriminalitete  so  obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe,  nasilja  v  družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče

Policisti  PP  Metlika so bili 28. 3. v jutranjih urah obveščeni, da naj bi voznik  štirikolesnika  trčil  v  ograjo ob stanovanjski hiši in pobegnil s kraja   nesreče. Na  podlagi  zbranih  obvestil  so  pobeglega  kršitelja izsledili.  Ugotovili so,  da  je  22-letni  kršitelj,  ki nima veljavnega vozniškega  dovoljenja  in  je  vozil  neregistriran  štirikolesnik, zaradi neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad  vozilom,  trčil v ograjo ob stanovanjski  hiši  in  nadaljeval z vožnjo. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V nesreči poškodovan kolesar

28.  3.  v  popoldanskih  urah  so  bili  policisti  PP  Dolenjske  Toplice obveščeni, da  reševalci  oskrbujejo  moškega,  ki  naj bi se poškodoval v prometni nesreči v Straži.  Opravili  so  ogled,  zbrali obvestila in ugotovili, da je 52-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča  izgubil  oblast  nad kolesom in padel. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico in po prvih podatkih naj bi bil lažje poškodovan.

Po avtocesti v nasprotni smeri

V noči na 30. 3. so policisti na OKC PU Novo mesto prejeli dva klica, da na avtocesti  v  bližini Trebnjega voznik osebnega avtomobila vozi v nasprotni smeri  proti  Ljubljani.  Na kraj so bili takoj napoteni policisti PP Novo mesto,  ki  so  voznico  osebnega  avtomobila mariborskih registrskih oznak izsledili  in  varno  ustavili. Zoper 47-letno voznico, ki je imela v litru izdihanega  zraka  0,19  miligramov  alkohola,  bodo na pristojno tožilstvo podali  kazensko  ovadbo  zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V  Račjem  selu  na  območju  PP Trebnje je v noči na 27. 3. nekdo vlomil v delavnico ob stanovanjski hiši in odtujil električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

V  noči  na 27. 3. je v Črešnjicah neznanec skozi vrata vlomil v počitniško hišo.  Odtujil  je  tri  svetilke,  živila in vino. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 3000 evrov.

V  kraju  Nova Gora na območju PP Dolenjske Toplice je med 20. 3. in 28. 3. nekdo  vlomil  v  počitniško  hišo  in  odtujil agregat, več akumulatorjev, kamero, reflektor, orodje, živila in pijačo.

Med 23. 3. in 28. 3. je v Šmarjeških Toplicah neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko  hišo  in  odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je po oceni oškodovanke povzročil za okoli 1200 evrov škode.

V kraju Stankovo na območju PP Brežice je med 27. 3. in 28. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil večjo količino vina.

29. 3. je oškodovanec policiste obvestil, da je v Kanižarici nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil motorno žago, kosilnico in posodo z gorivom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  PU  Novo  mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 27. 3. in 30. 3. na širšem območju krajev Gorenje Vrhpolje, Herinja vas in Dolž izsledili in prijeli državljana Maroka in 22 državljanov Pakistana. Policijski  postopki  s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih