fbpx
Mestnik
policija
Foto: Primorski.eu.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Le v nekaj urah ugotovljenih 91 kršitev cestno prometnih predpisov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 210 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V Novem mestu le v nekaj urah ugotovljenih 91 kršitev cestno prometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so 14. 1. na območju Novega mesta izvajali poostren nadzor prometa in med 8. in 16. uro ugotovili 91 kršitev cestno prometnih predpisov. Največ kršitev je bilo povezanih z uporabo mobilnega telefona med vožnjo, kar 59 voznikov je med vožnjo uporabljalo mobitel. 16 voznikov med vožnjo ni bilo pripetih z varnostnim pasom, v treh primerih so bile ugotovljene nepravilnosti pri prevozih oseb. Zaradi tehnične neizpravnosti so iz prometa izločili dve vozili in pri enem vozniku ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola – v litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola. Policisti so med poostrenim nadzorom ugotovili še 12 kršitev cestno prometnih predpisov.

Neprilagojena hitrost

Brežiški policisti so bili nekaj po 15. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Mrzlavo vasjo in Velikimi Malencami. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 49-letna voznica. V nesreči sta se oba udeleženca lažje poškodovala.

Pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v Dobruški vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Renult clio. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,43 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasedli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlom

V kraju Lisec na območju Trebnjega je nekdo vlomil v počitniško hišo in iz zamrzovalne skrinje odtujil živila. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 1.500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznka. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so našli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v gozdu na območju Velikih Vodenic (PP Krško) izsledili in prijeli 13 državljanov Bangladeša in državljana Pakistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih