fbpx
Mestnik
Foto: PMP Obrežje.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Mejna kontrola tovornega vozila, zaseg dveh ukradenih avtomobilov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 146 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 604 klice. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo v kateri so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 30-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Metliški policisti so bili 30. 11. nekaj po 17. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika, v Jugorju pri Metliki. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 43-letni pešec, ki je prečkal cesto v trenutku, ko je iz smeri Metlike pravilno pripeljala 54-letna voznica. Pešca, ki je po trčenju hudo poškodovan obležal na cesti, so reševalci oskrbeli in ga odpeljali v bolnišnico.

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v okolici Novega mesta v noči na 1. 12. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 51-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kriminaliteta

Na Podbevškovi ulici v Novem mestu je med 28. 11. in 29. 11. nekdo vlomil v dve tovorni vozili in odtujil agregata. Škode je za okoli 2500 evrov.

Med 28. 11. in 29. 11. je na delovišču v okolici Trebnjega neznanec poškodoval delovni stroj in lastniku povzročil za več kot 3000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Trebnjem je 29. 11. okoli 19. ure nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil denar.

V Črešnjicah je 29. 11. med 19.00 in 21.30 nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je ključ in lastniku povzročil za okoli 600 evrov škode.

Med 29. 11. in 30. 11. je na Košenicah v Novem mestu neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar in nakit.

V okolici Semiča je nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 250 evrov škode.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je v času njegove odsotnosti, med 26. 11. in 30. 11., v Trebnjem nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanje in odtujil nakit, telefon in ročno uro.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Velikem Gabru je 30. 11. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z denarjem in dokumenti. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 1200 evrov.

30. 11. je v Družinski vasi neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in denar ter povzročil za 2000 evrov škode.

V Lokvah na območju Krškega je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil bakren del kotla za žganjekuho.

Javni red in mir

Policiste PP Metlika so 1. 12. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okoli Metlike, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar in nadlegoval svojce. 49-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo
izdali plačilni nalog.

Mejne zadeve in tujci

1. 12. je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila iz Bolgarije, ki je na tovornem in priklopnem vozilu prevažal deset osebnih avtomobilov. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled natovorjenih vozil. Med pregledom oznak in po preveritvah v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da sta bila dva avtomobila ukradena v Italiji. Audi A8 in Mercedes B170 so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Foto: PMP Obrežje.Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 29. 11. in 2. 12. izsledili in prijeli 90 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Dečina, Dobova, Jesenice in Vrhe. Policijski postopki s 75 državljani Pakistana, petimi državljani Tunizije, po tremi državljani Maroka in Afganistana, dvema državljanoma Nepala, državljanom Gruzije in državljanom Srbije še niso zaključeni.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih