fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelja prijeli

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti v noči na 7. 1. pri Smedniku s svetlobnimi in zvočnimi signalni ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil z veliko hitrostjo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapeljal z avtoceste, v Ruhni vasi pa izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo. Po trčenju je vozilo kršitelja odbilo na cesto, kjer je trčil še v službeno vozilo policije. 23-letnega voznika, ki se v nesreči ni poškodoval, so policisti obvladali in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 47-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,29 miligramov alkohola (2,68 g/kg). Zasegli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključenem pridržanju ga bodo privedli v postopek pred pristojnega sodnika.

KRIMINALITETA

Tatvina

V kraju Spodnje Dule je nekdo iz odklenjene zidanice odtujil kosilnico.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Nekaj pred 14. uro je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu med tovorom našli skritih sedem državljanov Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Na potniškem vlaku so odkrili dva državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo in v Brežicah vstopila na vlak. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc in Velikega Bana izsledili in prijeli dva državljana Alžirije, državljana Afganistana in državljana Pakistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Črnomaljski policisti so bili okoli 13.30 obveščeni o nesreči pri delu na v okolici Črnomlja. Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah je do nesreče prišlo na delovišču stanovanjske hiše. 32-letni delavec je pri postavljanju ostrešja hišje padel z višine osmih metrov in se hudo poškodoval. Poškodovanega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, okoliščine nesreče pa policisti še preiskujejo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih