fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Na območju Brežic in Jesenic izsledili in prijeli pet ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 187 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja
kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči poškodovana peška

10. 2. nekaj po 8. uri so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo peške v Trebnjem. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 83-letna peška nenadoma stopila na prehod za pešce, vanjo pa je trčil 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki svojega vozila ni uspel pravočasno ustaviti. V njegov avtomobil je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil še 22-letni voznik. Peško, ki se je v nesreči lažje poškodovala, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Vlom

V okolici Dolenjskih Toplic je med 6. in 15. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil okoli 600 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic in Jesenic (PP Brežice) izsledili in prijeli pet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z dvema državljanoma Alžirije, dvema državljanoma Irana in državljanom Afganistana še niso zaključeni.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je nekaj pred 9. uro na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih