fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.si
Aktualno

PU Novo mesto: Neregistriran in nezavarovan avtomobil vozil mladoletnik

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.  S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, ponarejanja listin, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Lažje poškodovan voznik

Nekaj po 20. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novem mestu, pri izvozu za Mirno Peč. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 66-letni voznik osebnega  avtomobila, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil 32-letnega voznika. Lažje  poškodovanega 32-letnega voznika iz Bosne in Hercegovine so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.  Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Krški policisti kršiteljema zasegli vozila

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem okoli 10. ure ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom mladoletnik, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in zaradi kršitev  na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Ukrepali bodo tudi zoper lastnico vozila, ki je dala avtomobil v uporabo mladoletniku.

Okoli 11.30 so na območju Žadovinka ustavil voznika BMW-ja. Ugotovili so, da gre za 30-letnega kršitelja, ki nima vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Škocjanu je med 10. 3. in 13. 3. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil več kosov orodja. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 650 evrov škode.

Na parkirnem prostoru stanovanjske hiše v Velikem Gabru je v noči na 13. 3. neznanec vlomil v kombi in odtujil  denarnico z gotovino in dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1100 evrov.

Na Novem trgu v Novem mestu je nekdo s strehe objekta odtujil okoli 15 metrov bakrenih obrob in povzročil za 1500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Belšinji vasi na območju PP Trebnje je 13. 3. neznanec vlomil v kombi in odtujil motorno  žago in okoli 100 evrov gotovine. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih