fbpx
Mestnik
Policija.
Aktualno

PU Novo mesto: Voznik vozil 174 kilometrov na uro

Sevniški policisti, ki so v ponedeljek izvajali nadzor hitrosti na glavni cesti iz smeri Krškega proti Logu, so ujeli 27-letnega voznika, ki je na cesti z omejeno hitrostjo na 90 kilometrov na uro vozil osebni avtomobil s hitrostjo 174 kilometrov na uro in tako skoraj za dvakrat prekoračil dovoljeno hitrost.

Zoper 27-letnega voznika bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Sevnici. Za prekršek prekoračitve hitrosti je določena globa v višini 1200 evrov, vozniku pa se izreče 18 kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Na cestah na območju PU Novo mesto so policisti letos obravnavali 211 prometnih nesreč in v 55 primerih ugotovili, da je bil vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost. Tudi v lanskem letu je delež prometnih nesreč, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti znašal 26 odstotkov, so zapisali policisti.

“Hitrost je tako med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, tudi tistih, z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola. Voznike pozivamo, naj prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti,” so še opozorili.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih