fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Neupoštevanje pravil o prednosti povzročilo dve prometni nesreči

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 208 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi travniških požarov.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Črnomaljski policisti so bili okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči pri naselju Gradnik. Preverili so okoliščine nesreče in ugotovili, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti in zaradi vožnje preblizu levemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom. Večkrat je trčil v podporni zid in se z vozilom prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,72 miligramov alkohola. Zoper povzročitelja nesreče so na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Neupoštevanje pravila o prednosti

Nekaj po 14. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti Metlika – Črnomelj, pri kraju Zastava. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 29-letna voznica, ki je odvzela prednost 24-letnemu vozniku. Lažje poškodovanega 31-letnega potnika iz vozila 24-letnega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Okoli 17. ure se je zgodila prometna nesreča v kraju Korenitka na območju PP Trebnje. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročila 18-letna voznica začetnica, ki je zaradi neupoštevanja pravila o prednosti trčila v avtomobil, ki ga je vozil 49-letni voznik. Poškodovano voznico, potnika v njenem vozilu in potnika iz vozila 49-letnega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Vsi so v nesreči utrpeli lažje poškodbe. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so v naselju v okolici Novega mesta zaradi nezanesljive vožnje ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,65 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi

V Dolnjem Suhorju pri Metliki je med 12. 3. in 16. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Okoli 20. ure je v Novem mestu neznanec vlomil v prostore podjetja. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov premoženjske škode.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih