fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Neznanec iz šestih tovornih vozil odtujil 12 akumulatorjev

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  48 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  185  klicev. Obravnavali so štiri prometne  nesreče,  v  katerih  je  nastala premoženjska škoda in pridržali voznika,  ki  je  vozil  pod  vplivom alkohola. Posredovali so zaradi osmih kršitev  javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitega prehoda državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelja pridržali

Policisti  PP  Metlika  so  med  kontrolo prometa na območju Krašnjega vrha ustavili voznika   osebnega   avtomobila  in  mu  zaradi  očitnih  znakov alkoholiziranosti  odredili  preizkus.  62-letnemu  kršitelju, ki je imel v litru  izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali.  Zaradi  nedostojnega  vedenja  so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V  kraju  Boršt  na  območju  Brežic  je med 7. 3. in 9. 3. nekdo iz šestih tovornih  vozil  odtujil  12 akumulatorjev in povzročil za okoli 3000 evrov škode.

V  noči  na  9.  3.  je v Dobravi pri Škocjanu neznanec skozi okno vlomil v garažo  stanovanjske  hiše  in  odtujil  suhomesnate  izdelke.  Lastnika je oškodoval za okoli 3000 evrov.

V  Čatežu  ob  Savi  je  med 6. 3. do 9. 3. nekdo vlomil v rezervoarja dveh tovornih vozil in iztočil in odtujil gorivo. Škode je za okoli 600 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Obrežja  izsledili  in  prijeli  tri  državljane  Kosova,  ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih