fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Ob trčenju z vlakom izgubil življenje

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  60 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 279 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda.  Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih   predpisov,   ki   niso  imeli  veljavnih  vozniških  dovoljenj. Posredovali  so  zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih  dejanj  grožnje,  vloma  in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Nesreča na železniških tirih

Nekaj  pred  21.  uro  smo  bili obveščeni o nesreči na železniških tirih v bližini  železniške postaje v Sevnici. Policisti PP Sevnica in kriminalisti Sektorja  kriminalistične  policije PU Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila  in  ugotovili,  da  je  tovorni  vlak,  ki je pripeljal iz smeri Zidanega mosta, pri naselju Kvedrova cesta trčil v moškega, ki je prestopal železniške  tire.  Strojevodja je moškega na nevarnost opozarjal z zvočnimi signali,  aktiviral  je  tudi  zasilno  zaviranje,  vendar trčenja ni mogel preprečiti.  Moški  je  zaradi  hudih  poškodb  umrl na kraju. Policisti in kriminalisti  nadaljujejo   s   preiskavo  in  aktivnostmi  za  ugotovitev identitete  moškega.  Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Poškodovan voznik kmetijskega traktorja

Brežiški  policisti  so bili 20. 4. ob 8.28 obveščeni o prometni nesreči na cesti  med krajema Pišece in Globoko. Opravili so ogled in ugotovili, da je 27-letni  voznik  vozil  kmetijski traktor v smeri proti Pišecam. V naselju Blatno naj bi iz nasprotne smeri pripeljal voznik temnega avtomobila krških registrskih  oznak,  ki  je  zapeljal  na  nasprotno smerno vozišče, voznik kmetijskega  traktorja  pa  naj  bi  v izogib trčenju zapeljal s ceste in s traktorjem  obstal  v  obcestnem  jarku.  Lažje  poškodovanega  voznika  so oskrbeli   v   brežiški   bolnišnici.   Policisti   okoliščine  nesreče  še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  PP  Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanje državne meje na območju  Brega  pri  Sinjem  vrhu  izsledili  in  prijeli  pet  državljanov Alžirije,  ki  so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih