fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Pes pokončal psa

Policisti so od zadnjega poročanja na interventno številko 113 sprejeli 186 klicev, od tega je bilo 43 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s kriminaliteto in prometno varnostjo.

Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lahkimi poškodbami, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa zasegli neregistriran štirikolesnik v Metliki in osebni avtomobil z različnima
registrskima tablicama (ki nista bila od avtomobila) v Krškem.

V nesreči lažje poškodovana peška

Nekaj pred deveto uro zvečer je 62-letni voznik osebnega avtomobila v Novem mestu na prehodu za pešce zbil 20-letno peško. Peško so oskrbeli na kraju in jo z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovana. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik osebnega avtomobila 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Pes pokončal psa

Novomeški policisti so popoldne v Velikih Brusnicah obravnavali napad psa. Po prvih ugotovitvah policistov sta bila oba psa prosta oziroma nista bila na povodcu. Večji pes je pritekel čez travnik, kjer je bil s svojo lastnico in napadel manjšega psa, ko sta z lastnico šla mimo travnika po cesti. Poškodbe manjšega psa so bile tako hude, da je poginil. Policisti bodo zoper lastnike ukrepali v skladu z zakonom o zaščiti živali, ker ni bilo zagotovljenega ustreznega fizičnega varstva psa. Noben od psov pred tem dogodkom ni bil obravnavan zaradi ugrizov.

Varnostniku poškodovali vozilo, drugemu predmet v hrbet

Varnostnik v trgovskem centru v Krškem je popoldne obvestil policiste o težavah s stranko, ki jo je imel v postopku. Stranka (58-letna ženska) mu je zagrozila, da mu bo zaradi postopka poškodovala njegov osebni avtomobil. Varnostnik je kasneje res ugotovil poškodbe na barvi vozila, zato je o tem obvestil policiste.

Taisto 58-letnico so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru obravnavali še v drugem trgovskem centru, kakšni dve uri kasneje. Tudi tokrat ni bila zadovoljna z delom varnostnikov, zaradi česar je prišlo do kričanja in zmerjanja. Poklicali so policiste, ki so ugotovili, da je varnostnik ukrepal zoper skupino, ki je v trgovini razbijala in premikala inventar ter jih pospremil ven. Ker se 58-letnica ni strinjala s tem, je varnostniku v hrbet vrgla nek predmet. Policisti so ji napisali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter neupoštevanje ukrepov varnostnika.

Tatvina dreves

V Črešnjevcu pri Semiču so policisti obravnavali tatvino sedmih dreves gabra. Skupaj naj bi šlo za okoli pet kubičnih metrov.

Vlomi

Policisti na Velikem Trnu opravljajo ogled vloma v trgovino. Po prvih ugotovitvah je storilce verjetno pregnal alarm, ki se je sprožil okoli pol treh danes ponoči (petek, 29.5.2020). Vlomljeno je bilo tudi v gostinski
lokal v Kostanjevici na Krki in v bar v Brestanici. Podrobnosti vlomov in materialno škodovo bodo ugotovili po zaključenih ogledih kraja.

Robert Perc, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih