fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Pešec pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec lažje poškodoval in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Nesrečo povzročil pešec pod vplivom alkohola

Nekaj pred 20. uro je voznik osebnega avtomobila policiste obvestil, da je v Češči vasi trčil v pešca, ki naj bi takoj po nesreči sedel v osebni avtomobil in se odpeljal s kraja. Policisti so 36-letnega kršitelja izsledili. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 36-letni pešec, ki je nenadoma prečkal vozišče izven prehoda za pešce in z osebnim avtomobilom zapustil kraj nesreče. 36-letni moški, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Policisti bodo o kršitvah pešca z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 8. 1. je v Semiču nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil kamin in orodje. Lastnico je oškodoval za 500 evrov.

Med 13. in 19. uro je v naselju Dobrave na območju Trebnjega nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in kozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in denar in lastnika oškodoval za okoli 2200 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Dobeno (Brežice), Bereča vas (Metlika), Koroška vas (Novo mesto) in Cerov Log (Šentjernej) izsledili in prijeli sedem državljanov Egipta, pet državljanov Maroka, tri državljane Sirije in državljana Albanije. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih