fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Pogorel objekt s skladiščnimi prostori, premoženjska škoda je velika

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  42 nujnih primerih  in na številko 113 prejeli 202 klica. Obravnavali so tri prometne nesreče  v  katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je  vozil  pod  vplivom alkohola in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov. Posredovali pa so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru  na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali  sume  kaznivih dejanj grožnje in tatvin. Posredovali so zaradi požara in sprožitve signalno varnostne naprave.

PROMETNA VARNOST

Voznika pridržali

Brežiški  policisti  so  okoli  18. ure v Velikih Malencah ustavili voznika osebnega  avtomobila  in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredil preizkus.  49-letnemu  kršitelju,  ki je imel v litru izdihanega zraka 1.00 miligram  alkohola,  so  odvzeli  prostost  in  ga  odpeljali v prostore za pridržanje.  O  vožnji  pod  vplivom  alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Tatvina osebnega avtomobila

V noči na 31. 3. je nekdo odtujil neregistriran osebni avtomobil Volkswagen passat  sive barve, ki je bil parkiran ob lokalni cesti med krajema Tržišče in Zgornje Vodale.

OSTALE ZADEVE

Požar

Nekaj   po  15.  uri  so  bili  policisti  obveščeni  o  požaru  objekta  s skladiščnimi  prostori na Podbevškovi ulici v Novem mestu. Požar so gasilci omejili  in pogasili, nastala pa je velika premoženjska škoda. Policisti in kriminalisti  bodo  danes  opravili ogled in ugotavljali vzroke za nastanek požara.  Po  zaključeni  preiskavi  bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih