fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Poskus vloma v poslovni prostor v Metliki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 236 klicev.

PROMETNA VARNOST

Policisti so obravnavali štiri prometne nesreče v katerih je nastala premoženjska škoda in eno prometno nesrečo, kjer je bila ena oseba lahko telesno poškodovana. Povoz divjadi so obravnavali petkrat.

JAVNI RED IN MIR

Policisti so trikrat posredovali pri kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju.

KRIMINALITETA

S področja kriminalitete so obravnavali več kaznivih dejanj med njimi tudi poskus vloma v poslovni prostor, grožnjo, goljufijo ter poškodovanje tuje stvari. Izsledili in zasegli so tovorno vozilo, katerega razpisnica ukrepa je bila Republika Hrvaška.

Poskus vloma v poslovni prostor

V Metliki je v nočnem času neznani storilec skušal vlomiti v poslovni prostor tako, da je s predmetom večkrat udaril po protivlomnem steklu. Pri tem je nastala materialna škoda, v notranjost objekta pa ni vstopil.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so prijeli 13 tujcev. Na območju Šentjerneja so v večernem času prijeli šest državljanov Egipta. Po končanem postopku so bili tujci pripeljani v azilni dom Logatec. Na območju Novega mesta pa so prijeli tri državljane Maroka in štiri državljane Alžirije.

Na PMP Dobova so na vlaku iz Srbije izsledili tujca, ki se je hotel izogniti mejni kontroli. Po končanem postopku je bil predan hrvaškim varnostnim organom.

Nathalie Drčar Žbogar, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih