fbpx
Mestnik
Foto: Zavod Novo mesto.
Novice Kultura Občina Šport

Športnik leta 2019

Včeraj, 4. 2., je v Kulturnem centru Janeza Trdine potekala tradicionalna novomeška prireditev Športnik leta. Namen prireditve je popularizirati šport v Mestni občini Novo mesto, obenem pa je to poklon športnikom in športnim delavcem, ki se jim z dogodkom zahvalijo za vloženo delo na športnem področju.

Prva podelitev je bila najbolj obsežna, saj prejemniki županovih priznanj prihajajo iz desetih različnih klubov. Prejmejo jih za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v slovenski reprezentanci.

Kot pove že ime priznanja, jih je podelil župan Gregor Macedoni, ki je tudi sam navdušen športnik. Priznal je, da je sorazmerno strasten navijač in se kdaj razjezi nad sodniškimi odločitvami. Vseeno pa nagrajencem zaupal, da “z leti tudi razburjenje hitreje mine.”

Sledila je podelitev nagrad ekipam, ki so bile najboljše na delavskih športnih igrah. Letos so le-te športu dodale tudi dobrodelno noto. Zbran denar so namenili družini, ki je zaradi požara izgubila svoj dom. Nagrade so podelili v ženski, moški in skupni kategoriji. V vseh treh je bila na prvem mestu Krka. V ženski kategoriji je na drugem mestu Policija in na tretjem Revoz. V moški in skupni kategoriji pa je na drugem mestu Revoz, na tretjem pa Roletarstvo Medle.

Podelili so tudi Bloudkove značke za večletno delo v športu. Zlato Bloudkovo značko, ki označuje več kot 30 let dela na športnem področju, sta prejela Matjaž Cerkovnik in Vitoslav Gabrič.

Naziv najboljšega športnega kolektiva leta 2019 je osvojil Ženski rokometni klub Krka Novo mesto.

Športnika, ki sta osvojila najprestižnejši priznanji, pa prihajata iz Namiznoteniškega kluba Krka. Naziv športnice leta 2019 je osvojila Aleksandra Vovk, športnik leta 2019 je Darko Jorgić.

Macedoni je s pohvalo pozdravil vse dosežke in priznal, da “poleg tega, da ti športniki naredijo veliko zase, naredijo ogromno tudi za našo širšo skupnost.”

N. F.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih