fbpx
Mestnik
policija
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: prevažala dva državljana Turčije

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufije in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja nekaj po 10. uri ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Romunije in 19-letna državljana Romunije v vozilu prevažata dva državljana Turčije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Državljanoma Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopek z državljanoma Turčije še poteka.

Okoli 14.30 so prav tako na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A6, hrvaških registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da trije državljani Hrvaške v avtomobilu prevažajo dva državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Trojici so odvzeli prostost in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljana Turčije sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 13 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Rusije, šest državljanov Kube, šest državljanov Indije, pet državljanov Maroka, štiri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, tri državljane Šrilanke, dva državljana Turčije in državljana Alžirije in v Novem mestu državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih