fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Prikolica traktorja se je prevrnila in stisnila moškega ob drevo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 272 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na Doblički Gori

Policisti PP Črnomelj so bili ob 16.45 obveščeni o prometni nesreči na Doblički Gori. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestil naj bi 43-letni voznik vozil kmetijski traktor s pripeto prikolico in tovorom po klancu navzgor. Med vožnjo naj bil zapeljal levo, prikolica pa se je prevrnila in ob drevo stisnila 49-letnega moškega. Huje poškodovan 49-letni moški je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče. Traktor so zasegli in odredili izredni tehnični pregled. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Zasegli avtomobil

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Velikih Malencah nekaj po 15. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat punto. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je pod vplivom alkohola, na avtomobilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Fiat punto so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 10. 3. je v Novem mestu nekdo vlomil v ograjen skladiščni prostor prodajalne in odtujil škropilnico in samokolnico. Škode je za okoli 3.800 evrov.

Med 18. in 22. uro je v Smolenji vasi pri Novem mestu nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 400 evrov škode.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih