fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Štiri ženske ukradle veliko količino otroških oblačil

Pregnal sumljiva moška

V naselje Lomno sta se nekaj po 12. pripeljala dva moška in od lastnika hiše zahtevala, da pokaže, kje ima napeljan telefon. Ko sta šla z enim od obeh okoli hiše, je lastnik slišal zvok vhodnih vrat. Stekel je pogledati, kaj se dogaja in opazil enega od obeh obiskovalcev, ko je ravno zapuščal hišo. Oba moška sta se takoj zatem spravila v avto in odpeljala z belo Toyoto Corollo. Po prvih ugotovitvah niso ničesar odnesli. Policisti primer še preiskujejo.

Tatvine v trgovini

Varnostnika trgovine v nakupovalnem centru v Novem mestu sta popoldne postalo pozorni na štiri ženske z otrokom, ki so v nakupovalne vrečke nabirali otroška oblačila. Pozornost je bila na mestu, saj so brez plačila na hitro odšle iz trgovine. Varnostnika sta stekla za njimi in uspela iztrgati dve vrečki neplačanih artiklov. Eno osumljenko, doma iz okolice Črnomlja, so policisti izsledili in prijeli. Ostale, ki so pobegnile z vrečko artiklov, pa vedo, kje jih poiskati. Vrednost odtujenega blaga bo
znana po opravljenih inventuri.

Iz trgovine v Trebnjem so popoldne poklicali policiste, ker so ugotovili tatvino. Neznani storilec jim je odnese 16 paketov zobnih ščetk in trgovino tako oškodoval za nekaj več kot 240 evrov.

Odnesli štedilnik iz nerjavečega železa

V Bojsnem so storilci v zadnjih treh dneh odnesli inox štedilnik na štiri plinske gorilnike, ki ga je imel lastnik pod balkonom zidanice. Zraven so odnesli še štiri kolute rabljene pocinkane žice za vinograd. Lastniku so naredili za okoli tisoč evrov škode.

Vlomili v trgovino

Kriminalisti in policisti so v noči iz srede na četrtek opravili ogled vloma v trgovino na Ragovski ulici v Novem mestu. Storilci so vlomili dvoja steklena vrata in pregledali prostore. Kaj vse so odnesli še ugotavljajo, vendar že sedaj ocenjujejo, da je zaradi poškodovanih vrat nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

Zasegli avtomobile večkratnih kršiteljev

Novomeški policisti so v Dolenjem Kronovem popoldne ustavili 25-letnega voznika iz okolice Šentjanža. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Odklonil je tudi hitri test na droge. Avto (vozil ga je brez veljavnega vozniškega dovoljenja), na katerem je imel nameščeni dve različni registrski tablici, ki nista pripadali vozilu, so mu zasegli.

Metliški policisti so zvečer v Podzemlju zasegli osebni avtomobil 30-letnemu vozniku, ko so v postopku ugotovili, da vozi avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so zgodaj popoldne v Jesenicah na Dolenjskem prijeli tri državljane Kosova, ki so mejo prestopili na nedovoljen način. Zvečer so v Krški vasi prijeli še državljana Palestine. Črnomaljski policisti so zvečer v Butoraju prijeli štiri državljane Afganistana. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Robert Perc, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih