fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: tatovi očitno ne izbirajo več

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Okoli 20.30 so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o nevarni in objestni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na Podbevškovi ulici vozil z veliko hitrostjo in nevarno prehiteval druge voznike. Zaradi neprilagojene hitrosti  je izgubil oblast nad vozilom in trčil v robnik. Policisti so 25-letnemu kršitelju zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti  odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje,  prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 9.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v peško, ki je pravilno prečkala cesto.  Lažje poškodovano 20-letno peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V Novem mestu je nekdo iz odklenjenega skladiščnega prostora gostinskega lokala odtujil pihalnik listja.

Na območju Dvora je neznanec iz odklenjenega skladišča odtujil suhomesnate izdelke in šest plastenk s pijačo.  Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

28. 2. okoli 8. ure sta dva neznanca iz prodajalne v Novem mestu odtujila več zavojev kave v vrednosti okoli 140 evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih