fbpx
Mestnik
policija
Foto: Primorski.eu.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Vinjen voznik tovornjaka vijugal po vozišču

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  54 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  208  klicev.  Obravnavali  so pet prometnih  nesreč,  v  kateri je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi  šestih  kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja   tuje   stvari,  vlomov  in  tatvin.  Posredovali  so  zaradi
nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Voznik tovornega vozila z 1,6 promili alkohola

Okoli 15. ure nas je občan obvestil o nevarni vožnji voznika tovornega vozila, ki naj bi na avtocesti pri Biču vijugal po vozišču, vozil nezanesljivo in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so se takoj odzvali, voznika tovornega vozila s priklopnikom izsledili in izločili iz prometa. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus in ugotovili, da ima 52-letni kršitelj iz Hrvaške v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, po zaključenem pridržanju pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Pd vplivom alkohola tudi 20-letna voznica

Brežiški policisti so bili okoli 22. ure obveščeni o objestni vožnji voznice osebnega avtomobila v Brežicah. 20-letno kršiteljico so izsledili, jo izločili iz prometa in med postopkom ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,55 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov – vožnje pod vplivom alkohola in sunkovitega speljevanja, zaviranja in ustavljanja so ji izdali plačilni nalog v višini 1100 evrov. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se za omenjeni kršitvi vozniku motornega vozila izreče tudi 16 kazenskih točk.

Kriminaliteta

Vlomi in tatvine

Na delovišču v kraju Dolnje Dobravice na območju PP Metlika je med 8. 5. in 11. 5. nekdo iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 300 litrov goriva.

V noči na 11. 5. je v Dolah na območju PP Metlika neznanec vlomil v počitniško hišo. Odtujil je motorno žago, kosilnico in več steklenic alkoholne pijače. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 550 evrov.

Med 6. 5. in 11. 5. je v Novi Lipi na območju PP Črnomelj nekdo vlomil v tri počitniške hiše. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomi.

V Poljanah pri Mirni Peči je med 3. 5. in 11. 5. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil več steklenic pijače. Škode je za okoli 500 evrov.

Mejne zadeve in tujci

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Starega trga ob Kolpi in Uršnih Sel izsledili in prijeli sedem državljanov Maroka in državljana Slonokoščene obale. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih