fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Z vlomom in tatvino povzročili za 3.000 evrov škode

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 196 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Sevnici zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilništva, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V naselju Brezov Log v Novem mestu je popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v dve stanovanjski hiši. Iz ene hiše ni ničesar odtujil, v drugi pa je pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit in prenosni računalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gornja Težka Voda, Loke in Trebnje izsledili in prijeli tri državljane Maroka in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih