fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo stanovanjske hiše

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  63 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 285 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda.  Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih   predpisov,   ki   niso  imeli  veljavnih  vozniških  dovoljenj. Posredovali  so  zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, nezakonitih prehodov državne meje in poskusa izmika mejni kontroli.

Prometna varnost

Prometna nesreča v Podklancu

V noči na 10. 4. smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Podklanec na območju  PP Črnomelj. Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je  nesrečo  povzročil  65-letni  voznik  osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene  hitrosti  v  ovinku  izgubil  oblast nad vozilom, zapeljal s ceste  in  trčil  v  ograjo  stanovanjske  hiše.  Poškodovanega  voznika so reševalci   odpeljali   v   bolnišnico.  Policisti  okoliščine  nesreče  še preiskujejo.

Kriminaliteta

Nasilneža pridržali

Policisti  PP  Črnomelj  so  v  noči na 10. 4. posredovali zaradi nasilja v družini  v  okolici  Črnomlja,  kjer je pijan nasilnež pretepal partnerico. 50-letni  nasilnež se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih  ukazov.  Zaščitili  so  žrtev,  zoper  moškega uporabili prisilna sredstva,  ga  obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Nasilnež je
med  postopkom  grozil  policistom,  da  bo  obračunal z njimi in jih ubil. Policisti  nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj.  Zoper  osumljenca  bodo  na  pristojno  tožilstvo  podali kazensko ovadbo.

Zaradi   nasilja  v  družini  so  posredovali  tudi  trebanjski  policisti. 44-letnemu  nasilnežu,  ki  je  izvajal  fizično  in  psihično  nasilje nad partnerico, so izrekli prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil  življenje,  osebno varnost in svobodo žrtve. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju  ukrepa  prepovedi  približevanja.  Zoper  osumljenca  bodo  na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini pogosto ugotovijo, da je nasilnež dalj časa izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je
prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.


Vlom

V  noči  na  9.  4.  je  v  Bršljinu  v Novem mestu nekdo vlomil v poslovne prostore.  V  notranjosti  je  vlomil  v  dva avtomata in odtujil pijačo in prigrizke.  Storilec  je  z vlomom in tatvino povzročil za okoli 2200 evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

Poskus izmika mejni kontroli

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  bolgarskih  registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli državljana Afganistana, ki se  je  skrit  med  tovorom  poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti  PP  Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  krajev  Rodine  in  Svibnik izsledili in prijeli deset državljanov Pakistana,  ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih