fbpx
Mestnik
Novice Aktualno Občina

Zaščitne maske za večkratno uporabo na voljo vsem občanom Novega mesta

Na občini Novo mesto smo zagotovili 2.000 zaščitnih mask za večkratno uporabo, ki bodo prek krajevnih skupnosti razdeljene med najranljivejše občane. Maske so predstavnikom krajevnih skupnosti od danes srede, 8. 4., na voljo v občinskem štabu civilne zaščite. Poleg tega bo vsaka izmed krajevnih skupnosti prejela sorazmerno število mask glede na število prebivalcev. Vključevanje krajevnih skupnostih omogoča, da potrebna zaščitna oprema pride do posameznikov – starejših in kronično bolnih, ki si potrebne zaščitne opreme sicer ne morejo zagotoviti.

Kje lahko prevzamemo maske?

Pozivamo predsednike krajevnih skupnosti in člane svetov, da zagotavljanje in razdelitev mask organizirajo v skladu s trenutno veljavnimi ukrepi za zajezitev epidemije. Zaščitne maske za ostale občane so na voljo v lekarnah. Štab civilne zaščite MONM pa bo zaščitno opremo še naprej prioritetno zagotavljal za potrebe Doma starejših občanov Novo mesto, humanitarnih organizacij in javnih služb.

Tabela kontaktov po posameznih KS za dogovor o prevzemu zaščitnih mask.

Občina Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih