fbpx
Mestnik
Foto: PP Črnomelj.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Zaseg električnega orodja, ki najverjetneje izvira iz kaznivega dejanja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 147 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Zasegli ukradeno oroje

Policisti PP Črnomelj so med izvajanjem policijskega postopka osumljencu zasegli električno orodje, za katero obstaja sum, da izvira iz kaznivih dejanj. Policisti pozivamo morebitne oškodovance kaznivega dejanja, ki bi orodje prepoznali, da se zglasijo na PP Črnomelj ali policiste pokličejo na telefonsko številko 07 35 66 600.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehod državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Križevske vasi (PP Metlika) izsledili in prijeli devet državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih