fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Razbijanje in vroča kri v okolici sodišča

V dopoldanskih urah srede so varnostniki sodišča, tožilstva in krški policisti posredovali na Cesti krških žrtev, kjer je prišlo do prepira in pretepa med dvema skupinama iz Brezine in Ponikev pri Brežicah. Pred sodiščem so se najprej sprli, poroča PU Novo mesto.

Posredovali so varnostniki sodišča, da bi pomirili razgrete glave do prihoda policije, a je bil njihov trud zaman. 22-letnik in 35-letnik sta se po začetni verbalni konfrontaciji umaknila v bližnji poslovni prostor, za njima pa so s koli vdrli trije osumljenci, stari 42, 17 in 15 let in pri tem razbili steklo dveh vrat poslovnega prostora. Oškodovanca sta zbežala skozi okno in se zatekla v bližnje prostore tožilstva, kjer so nadaljevanje ogrožanja preprečili varnostniki s pomočjo kolegov bližnjega sodišča, dokler na kraj niso prišli policisti. Policisti bodo 42-letnika in njegova dva mladoletna sinova kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih