fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična. FOTO: Unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Zaseg konoplje neznanega lastnika in najden požgan avtomobil

Policisti so včeraj na številki 113 sprejeli 217 klicev, od tega je bilo 75 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije, sporoča PU Novo mesto.

Policisti so v bližini naselja Kalce-Naklo na koruznem polju odkrili manjši nasad konoplje, ki je zrasla že do višine približno meter in pol. Sadike so zasegli in opravili pogovore z lastniki parcel, preiskava pa še ni zaključena.

Uslužbenci podjetja Slovenski državni gozdovi so v gozdu v bližini Pogancev, našli požgan avtomobil. Policisti so ugotovili, da gre za osebni avtomobil Renault Megane, ki je bil ukraden v Novem mestu v začetku julija. Opravili so ogled in obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko, avtomobil pa je prevzel lastnik.

Mejne zadeve in tujci

V Ponikvah so brežiški policisti zjutraj prijeli osem državljanov Indije, ki so državno mejo prestopili na nezakonit način. Nekaj po poldnevu so v Ločah prijeli osem državljanov Iraka, ob petih popoldne pa še osem, ki so jih prijeli policisti specializirane enote za nadzor državne meje.

V noči iz četrtka na petek so v Dobovi prijeli trinajst državljanov Burundi, v Mihalovcu pa še šestnajst.

V Slovenski vasi so prijeli dva državljana Pakistana in pet državljanov Indije, še dva iz Bangladeša in štiri iz Pakistana pa so prijeli pri Ribnici.

Prometna varnost

Na cesti iz Gabra proti Uršnim selom je 50-letni voznik iz Črnomlja, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste. Pri tem se je lažje poškodoval, alkohola pa policisti niso ugotovili. Voznik je nameraval zdravniško pomoč iskati sam. Med postavljanjem vozila na kolesa pa je avtovleki avtomobil pobegnil čez vozišče pod brežino. Voznik je skočil ob bok vozila, da bi avto zadržal, a ga je avto podrl, da je padel po tleh. Poškodovanega voznika (imel naj bi lažje telesne poškodbe) so nato oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Sevniški policisti so popoldne obravnavali v Tržišču obravnavali prometno nesrečo z eno lažje poškodovano osebo. Po prvih ugotovitvah je 27-letna voznica iz Ljubljane med vožnjo nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas in čelno trčila v avto, ki ga je vozil 46-letni Sevničan. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. Alkohola ni bilo. Zaradi ogleda in kasneje odstranjevanja posledic in čiščenja vozišča je bil promet oviran dobri dve uri.

V Metliki so dopoldne ustavili 17-letnika iz Rosalnic, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli. Krški policisti so popoldne v Krškem zasegli kolo z motorjem, za katerega voznik pa ni imel ustreznega vozniškega dovoljenja. Ugotovili so še, da ima nameščeno registrsko tablico ukradenega kolesa z motorjem.

Novomeški policisti so zvečer v Birčni vasi kontrolirali 20-letneka voznika osebnega avtomobila iz okolice Metlike. V postopku so ugotovili, da nima ustreznega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za sedem različnih kršitev predpisov iz področja prometne varnosti so mu napisali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih