fbpx
Mestnik
Woman having teeth examined at dentists
Aktualno Narava & zdravje Novice

Razpis specializacij za zdravnike in zobozdravnike

Zdravniška zbornica Slovenije je v četrtek objavila spomladanski razpis specializacij za zdravnike in zobozdravnike za letošnje leto. Skupaj je razpisanih 286 posameznih vrst specializacij za zdravnike, največ na področju družinske medicine, poroča STA.

Pri načrtovanju so poleg mnenj stroke upoštevali predvidene upokojitve in predvideno število specialistov za dosego evropskega povprečja, so zapisali na spletni strani vlade. Upoštevali so tudi število specializantov po posameznih specializacijah, predhodne razpise, število predvidenih diplomantov in znane kandidate za specializacije.

Za potrebe mreže javne zdravstvene službe so v razpisu določili 286 posameznih vrst specializacij za zdravnike in pet posameznih vrst specializacij s področja dentalne medicine. Od 286 specializacij jih je 127 razpisanih za posamezne izvajalce zdravstvene dejavnosti in 159 za območje celotne države, so zapisali na vladnem spletišču.

Slika je simbolična.

Največ razpisov za specializacije so razpisali za področje družinske medicine (88 mest), interne medicine (23 mest), pediatrije (20 mest) ter za področje anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine (15 mest). Poleg tega so namenili še 12 mest za področje urgentne medicine, 11 mest za področje ginekologije in porodništva ter deset za področje psihiatrije.

Specializacije dentalne medicine so razpisane za področja čeljustne in zobne ortopedije, otroškega in preventivnega zobozdravstva, parodontologije in stomatološke protetike.

Prijave na razpis so mogoče do 26. aprila.

Simbolična slika.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih