fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice Občina

Razširitev krožišča “Tabletka”

Župan Gregor Macedoni, direktorica Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Ljiljana Herga in predsednik uprave izbranega gradbenega izvajalca CGP, d.d., Martin Gosenca, so podpisali pogodbo za razširitev krožnega križišča “Tabletka” na Andrijaničevi cesti. Vrednost projekta znaša 1.400.000 evrov, MO NM bo kot soinvestitor prispevala 326.000 evrov. Dela se bodo začela 7. januarja 2021, zaključila pa predvidoma v juniju 2021.

Kot so zapisali na MO NM razširitev krožnega križišča predstavlja pomemben dosežek za posodobitev s prometom vse bolj obremenjenega območja. Tako se bo izboljšala pretočnost vozil, s tem pa bo dosežena tudi prioritetna prometna ureditev mestne vpadnice pred začetkom predvidene gradnje odseka 3. razvojne osi, ko bo promet na območju bolj zgoščen.

Po prenovi bodo vsi priključki in izvozi ločeni na dva pasova z ločevalnimi otoki. Pasovi bodo ločeni pred vstopom v krožišče, ločevalni otoki bodo omejevali tudi izstop iz krožišča. Med prenovo se bo promet odvijal predvidoma izmenično enosmerno.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih