fbpx
Mestnik
Foto: Dnevnik.si. (Slika je simbolična)
Aktualno Avto-moto Gospodarstvo

Revoz danes iz dveh na poldrugo izmeno

Vodstvo Revoza v prihajajočih mesecih načrtuje odpuščanje 350 presežnih delavcev. Letos je proizvodnja stala že 70 dni, zaradi manjka elektronskih komponent, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele. Posledica je, da so v novomeškem podjetju skoraj ob dve petini proizvodnje.

Splošna kriza avtomobilske industrije je prizadela tudi Revoz. Proizvodnjo letos močno otežuje pomanjkanje polprevodnikov oz. čipov.

Načrtovano zmanjšanje obsega proizvodnje od sredine novembra so v podjetju napovedali že oktobra. S tem ukrepom naj bi bilo prizadetih približno 350 zaposlitev, vodstvo podjetja pa se je zavezalo, “da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju nove zaposlitve na trgu, ki sicer beleži veliko povpraševanje po zaposlenih”.

Število zaposlenih bodo prilagajali v prihodnjih mesecih, prehod na poldrugo izmeno pa bo dnevno proizvodnjo manjšal s 650 na 480 vozil.

Revoz sicer v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo. Izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart. Običajno je dnevno izdelal nekaj več kot 700 vozil, zaposluje pa nekaj več kot 2400 ljudi.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih