fbpx
Mestnik
Novice Kultura

Rokodelska razstava PZDU Dolenjske in Bele krajine

V soboto, dne 22. 2. 2020, je v Črnomlju v avli Kulturnega doma oziroma v Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj, potekala 3. rokodelska razstava PZDU Dolenjske in Bele Krajine. Gostitelj razstave je bil DU Črnomelj in njihov predsednik Štefan Misja z veliko podporo občine Črnomelj saj je bila razstava v sklopu občinskega praznika.

Poleg DU Črnomelj so na razstavi sodelovali še rokodelci in rokodelke iz DU Dolenjske Toplice, DU Dvor, DU Kočevje, DU Loški Potok, DU Mokronog – Trebelno, DU Novo mesto, DU Podgorje – Stopiče, DU Prečna, DU Trebnje, DU Veliki Gaber in DU Vinica. Otvoritev in uvodno predstavitev je vodil predsednik DU Črnomelj Štefan Misja, prisoten je bil še podžupan občine Črnomelj Dubravko Čengija, ki je uradno odprt razstavo, predsednik PZDU Dolenjske in Bele Krajine Dušan Kraševec in Branko Suhadolnik, vodja Komisije za tehnično kulturo pri ZDUS-u. V kulturnem programu je nastopal Mešani pevski zbor DU Črnomelj ter učenki osnovne šole, ki so popestrile program z recitacijami. Spregovorila je tudi naša predsednica Marija Turk, ki je tako na ravni PZDU-ja kot ZDUS-a članica Komisije za kulturo in tehnično kulturo. Naša predsednica se je zahvalila za vso organizacijo in izvedbo te razstave podžupanu občine in predsedniku DU Črnomelj s šopkom lesenih rož, ki smo jih izdelale članice DU Loški Potok. Razstava je bila polna zanimivih rokodelskih izdelkov. Za vsakega je bilo nekaj – od košaric, rož iz papirja, prtičkov, voščilnic do nakita, panjskih končnic,…. Res je – skoraj vsa društva imamo odlične ljubiteljske mojstre in prav je, da izdelke prikažemo tudi širši javnosti in pokažemo kaj vse znamo narediti z našimi rokami in kako spretni smo. In nenazadnje, lepo je, da se srečamo delfinci in delfinke. (Foto: Tanja Lavrič, tajnica DU Loški Potok)

Dušan Kraševec, predsednik PZDU dolenjske in Bele Krajine

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih