fbpx
Mestnik
Rokometaši Krke na krvodajalski akciji
Aktualno Narava & zdravje Novice Rokomet

Rokometaši Krke darovali kri

Že skoraj desetletje članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka sodeluje v krvodajalski akciji. Tako že leta na najbolj neposreden način krepijo družbeno odgovornost in humanitarno delovanje.

Včeraj zjutraj so se, sicer v nekoliko zmanjšani zasedbi (odsotnosti zaradi zdravstvenih težav in nedavnih manjših operativnih posegov), zbrali na transfuzijskem oddelku SB Novo mesto in ponovno darovali pomembno življenjsko tekočino – kri. »Krvodajalstvo je postalo del nas. Odločitev, da po svojih močeh pomagamo sočloveku z delom samega sebe, je največje človekoljubno dejanje, krvodajalstvo pa največje solidarnostno gibanje,« je povedal podpredsednik kluba Stevan Zec, ki se tovrstnih akcij udeležuje tudi sicer in ne zgolj v sklopu kluba.

»Če ne moremo pomagati drugače, pa darujemo kri. Za nekoga je lahko to nov začetek! Vredno je in nič nas ne stane,« pa je po odvzemu dodal igralec Vojislav Vukić.

Rokometaši si želijo, da bi se krvodajalstva udeležilo čim več športnih klubov in posameznikov, sami pa bodo s tradicijo darovanja krvi nadaljevali tudi v bodoče.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih