fbpx
Mestnik
FOTO: Rusalka Design.
Aktualno Politika

Rusalka Design: Izdelki, ki poudarjajo lepoto  

Anja Matkovič je svojo kreativno plat začela izražati že v osnovni šoli. Najprej so bile njenega nakita deležne prijateljice in sorodnice. Skozi leta je izpopolnjevala tehniko in spoznavala nove materialne. Hobi je prerastel v blagovno znamko Rusalka design, ki je znana predvsem po torbicah. Zadnja leta ustvarjalka poprime tudi za kvačko. Kvačkanja jo je sicer naučil sin, ki je v šoli obiskoval krožek.

Na Primostku, kjer je sotočje dveh belokranjskih rek Kolpe in Lahinje, je ustvarjalka Anja Matkovič ustvarila dom. In bližina vode je navdihnila ime njene blagovne znamke – Rusalka. Rusalke so bile v slovanski mitologiji vodne vile, ki so slovele po svoji lepoti. In ker Anjini izdelki poudarjajo žensko lepoto, je ime Rusalka povzelo bistvo.

Poleg lepote, Rusalka izpostavlja tudi kvaliteto materialov. »Uporabljam materiale, za katere je dokazano, da ne povzročajo alergij in niso zdravju škodljivi. Slednje se nanaša predvsem na umetno smolo. Poleg smole, uporabljam še steklo, nerjaveče jeklo in les. Pri kvačkanih izdelkih pa izhajam predvsem iz želja strank,« pojasni Anja.

Umetnikom delovni čas velikokrat narekuje navdih. A v fazi, ko se hobi razvija v posel, si je za delo potrebno vzeti čas. »Ne glede na to, da delam predvsem serijske (ponovljive) izdelke, mi izdelava nakita in kvačkanje še vedno predstavljata sproščanje. Izdelava nakita zahteva svoj prostor, delovno površino in orodje. Kvačkanje pa z veseljem nosim s seboj,« največkrat kvačka kar v avtu, ko čaka otroka pred glasbeno šolo, doda.

Ustvarjalka opaža, da se potrošniki čedalje bolj zavedamo pomena lokalnih ponudnikov. Prepoznamo in cenimo kvaliteto ter trud. Za vsakim dovršenim izdelkom se namreč skriva veliko natančnosti, raziskav in tudi neuspelih poskusov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih