fbpx
Mestnik
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice

SB Novo mesto: 95 covid bolnikov, 12 na intenzivnem oddelku

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 95 COVID bolnikov, od tega 12 na intenzivnem oddelku.

Testiranje zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi še vedno izvajajo glede na pojavnost infekta v posameznem kolektivu in ga nato ponavljajo v določenih časovnih intervalih. Testirajo tako zdravstvene kot nezdravstvene delavce (kuhinja, pralnica, transport, …) v obdobju najmanj 14 dni po zadnji ugotovljeni okužbi.

V preteklem tednu so med zaposlenimi opravili 267 testov, od katerih je bilo 25 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je bilo asimptomatskih. Testirajo tudi vse, ki jih sprejmejo v bolnišnico, opažamo pa tudi, da je vse več posameznikov, ki se sami želijo testirati, saj ne želijo biti prenašalci.

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto še sporočajo: “Če se počutite slabo, menite, da obstaja možnost, da imate Covid, pokličite osebnega zdravnika in se naročite na bris. Tako bomo lahko varno in odgovorno krmarili čez zimo oz. skozi obdobje, ko bo na naša vrata potrkala tudi gripa.”

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih